האשטאג (#) – האם אתה עדיין רלוונטי ב 2018?

האשטאג - עדיין רלוונטי בפרסום?

אתם בד״כ משאירים טיפ במסעדה? אז שיתוף המאמר הזה הוא כמו טיפ… שתפו!

   זמן קריאה 3 דקות

סימן ה- האשטאג #, הוא אחד הדברים הכי נפוצים ובעלי שימוש בשנים האחרונות בשיווק דיגיטלי ובפרט בפייסבוק,
אינסטגרם וטוויטר.

יש פוסטים שתמצאו יותר האשטאגים מתוכן, אתם תראו פוסטים עם 2-3 מילים ללא שום ערך ומשמעות, ומיד לאחר מכן שורה עצומה של האשטאגים (תיוגים). זה נפוץ אצל מעצבי שיער, משווקים דיגיטליים, חברות תוכנה… מי שתרצו ולא תרצו.

חלק מהאנשים המשתמשים בהשטאגים עושים את זה מאחר והם קראו שזה טוב ומקדם פרסום בפייסבוק, ויש כאלה שעושים את זה ב״אוטומט״, פשוט כי ראו אחרים עושים את זה… אז למה לא?

אז… האשטאג עדיין רלוונטי?

מאחר ואני משווק דיגיטלי המשתייך לזרם ״בודקי הנתונים והסטטיסטיקות״, ואני מסתמך על ראיות וניסויים…
יצאתי לעשות ניסוי קטן.

לפני הניסוי עשיתי לעצמי סדר בדברים:

האשטאג בטוויטר

מאחר ובישראל לא ממש משתמשים בטוויטר מלבד עיתונאים, משווקים דיגיטליים (חלק קטן מאוד) ומפורסמים.. קשה להביא נתונים רלוונטיים למדינה שלנו שחגגה בשבוע שעבר יום הולדת 70 (מזל טוב!).

בכל אופן, חשוב היה לי להכניס לניסוי את המשוואה של טוויטר, ולהבין שמהות ההאשטאג נולדה ביחד עם המצייצים.
רשת הציוצים היא בעלת תזוזות מהירות מאוד של פוסטים (ציוצים), ולכן שיטת התיוגים מאפשרת לעשות סדר בבלגאן, לקטלג ולהקל על המחפשים והעוקבים למצוא חדשות רלוונטיות.

נחזור לפסקה הראשונה של החלק הזה במאמר – טוויטר לא ממש חזק בישראל, ולכן הסתמכתי על מחקרים שקראתי באתרי דיגיטל מחו״ל בהם קבעו חד משמעית – טוויטר הוא עדיין מלך ההאשטאגים, וזה לגמרי תקף ועדכני גם לזמן כתיבת שורות אלו.

האשטאג בפייסבוק

בקצרה? האשטאג כבר לא כ״כ רלוונטי ויעיל בפרסום בפייסבוק נכון להיום. צר לי לאכזב.
אני לא אציג כרגע את הנתונים, אשמור אותם לפוסט אחר שאני מתנכן לכתוב בשבועות הבאים (סיכום רבעון ראשון של פרסום בפייסבוק בשנת 2018, בו אחשוף נתוני פרסום אישיים, מסקנות והפקת לקחים לרבעון הבא).
בכל אופן, תצטרכו לסמוך עליי שאספר לכם שעשיתי ניסוי באמצעות מס׳ דפי פייסבוק עסקיים ודרך פרופילים אישיים בעזרתם האדיבה של מס׳ אנשים מצומצם שבחרתי בקפידה.

הניסוי בדק באופן שווה תוצאות חשיפה של פוסטים עם האשטאג ובלי האשטאג. מדובר בנושאים זהים, ורמת הכתיבה והקהלים אליהם פונים – באותה הרמה, האיכות והכמות. התוצאות הראו שאין הבדל משמעותי בין פוסטים שכללו האשטאג, לבין פוסטים שלא כללו האשטאג.

אי אפשר להפריך ניסוי שכזה באמצעות הטענה ״אני תמיד מתייג בפוסטים שלי באמצעות # וזה עובד מצוין״. תעשו בדיקה, השוואה איכותית – בזמני פרסום שווים, תוכן בעל נושאים זהים, קהל זהה וכו׳… ותראו בעצמכם.

הסיבות שהשאטג כבר לא רלוונטי לפרסום בפייסבוק

  1. ההאשטאג בפייסבוק מנוצל באופן לא סביר –  לא חכם ולא יעיל. אנשים ״מרביצים״ תיוגים בתחומים מסוימים (מעצבי שיער כפי שנוכחתי לזהות מגמה) ללא אסטרטגיה ומחשבה. אפשר לומר שיש בתחומים מסוימים אינפלציה בשימוש בהאשטאגים, ולזה פייסבוק לא ערוכים לעומת הטוויטר.
  2. סיבה נוספת – מנוע החיפוש של פייסבוק יודע לזהות מילות מפתח בפוסטים, גם ללא האשטאגים. ואולי זו הסיבה העיקרית. מנוע החיפוש של צוקרברג ״מעקר״ את עולם ההאשטאגים.

לקריאה נוספת המחזקת את טענתי, קראו מאמר של buzzsumo שהתפרסם בתחילת 2016, דלגו לסעיף 4 אם שאר פרטי המאמר שם לא מעניינים אתכם. אני באתי לעדכן אתכם שהמסקנות שלהם עדיין רלוונטיות גם היום – אל תתאמצו ״להאשטאג״ או בעברית תקינה, אל תתאמצו לתייג בתיוגי סולמית (#).

מה כן לתייג? מקומות, אנשים… בעיקר בתמונות, ובעיקר בפוסטים הקשורים למיקום ספציפי.

האשטאג באינסגרם – לתייג או לא לתייג… זאת השאלה

בקצרה? כן – לתייג!
בהמשך למה שכתבתי תחת כותרת הפרסום בפייסבוק, אני לא אציג כרגע נתונים מהניסוי… הנתונים יגיעו במאמר סיכום הרבעון הראשון של 2018.

אינסטוש בנוי על שיטת התיוגים, ובהחלט תיוג באמצעות סולמית (#) תעזור לכם לקבל חשיפה גבוהה יותר, נכון לזמן כתיבת שורות אלו.

כמו שאתם יודעים… דברים בשיווק דיגיטלי נוהגים להשתנות במהירות האור, ולכן אני מזמין אתכם להשאר כל הזמן מעודכנים ולקבל ממני ניוזלטר אחת לכמה זמן (כשיתחשק לי לכתוב לכם… אל תדאגו, זה לא קורה הרבה 🙂 ).

 

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אותך...

שיווק פשוט

שיווק פשוט ואיכותי

   זמן קריאה 8 דקותבמאמר הקצר שלפניכם נסקור 2 דברים (+ בסוף המאמר מחכה לכם מתנה ממני): מה גרם לעולם השיווק להפוך למסובך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Scroll to Top

קבל טיפים
שרק עסקים חכמים מקבלים

טיפים מנצחים לשיווק עסקים בדיגיטל, ליצירת זרם לקוחות יציב ואיכותי!