מה אפשר ללמוד מ Bounce Rate ואיך לשפר את אחוז הנטישה

איך לגרום לאנשים להשאר באתר ולשפר את ה Bounce Rate

אתם בד״כ משאירים טיפ במסעדה? אז שיתוף המאמר הזה הוא כמו טיפ… שתפו!

   זמן קריאה 9 דקות
לפני שנרוץ לשפר את אחוז הנטישה (Bounce Rate) באתר שלנו, נרצה להבין לעומקו של דבר במה מדובר. אחוז הנטישה (Bounce Rate) הוא אחוז הגולשים שנכנסו לעמוד מסוים באתר שלכם ויצאו ממנו מבלי שהמשיכו לעמודים נוספים באתר. בהסבר פשוט יותר, נניח שגולש הגיע מדף הפייסבוק שלכם, לחץ על הלינק של האתר שלכם (המוביל לדף הבית), וכעבור זמן מה החליט שהוא יוצא מדף הבית מבלי להמשיך לעמודים הפנימיים – בום, Bounce Rate baby. בואו נקח עוד דוגמא בשביל שלא תחשבו שמדובר רק בדף הבית… נניח שגולש ראה פוסט בדף הפייסבוק שלכם, המזמין אתכם לקרוא מאמר בתוך הבלוג שלכם. הגולש לוחץ על הלינק, מתחיל לקרוא את המאמר… והופ, מחליט שהוא יוצא מבלי להמשיך לגלוש וללחוץ על לינקים וכפתורים אחרים המובילים לעמודים פנימיים באתר שלכם…. בום! אחוז הנטישה עולה. יש לכם 70% נטישה? זה אומר ששבעים אחוז מהגולשים שלכם העדיפו לצאת מהעמוד הראשון אליו הגיעו ולא משנה אם מדובר בדף הבית או בעמוד פנימי. אל תעלבו… אבל אני חייב לשרטט לכם את זה: נחיתה בעמוד —-> בום! יציאה מהעמוד זה הכל, זה Bounce Rate.

מה ההבדל בין אחוז נטישה (Bounce Rate) לבין אחוז יציאה (Exit Rate)

במקרה הזה הרשו לי להעתיק מהמקור, המקום הכי טוב ללמוד ממנו… מסמכי העזרה של גוגל:
ההבדל בין Bounce Rate ל Exit Rate
לחצו להגדלה
תשמעו, כל אחד והתפיסה שלו. אני יודע שבפעם הראשונה שקראתי את ההסבר הזה של חברת גוגל, קודם כל שפשפתי את העיניים ושאלתי את עצמי אם אני דיסלקט (לא שזו בושה גדולה היום להיות דיסלקט כן..?). בפעם השנייה, לקחתי עט ודף והחלטתי לבחון אם הבנתי. אז עשיתי לעצמי כל מיני תרגילים – אוקיי, נניח שאני מסתכל על דף א׳… מה .. איך אחוז הנטישה הוא 0% ואחוז היציאה הוא 33%, איך… בפעם השלישית שכתבתי את זה על הדף, הבנתי את הרעיון. תשבו על זה, מתמטיקה יחסית פשוטה, רק צריך להבין קצת את הנקרא ולנסות על דף אם הבנתם. אני מציע שלא סתם תהנהנו עם הראש… הכי קל לחשוב שאתה מבין מקריאה בלבד. הכי חכם לבחון את עצמכם כמו שאני עשיתי… תעברו על דף א׳, דף ב׳ ודף ג׳ ותנסו לבחון את עצמכם בכל מיני וריאציות. תשנו את המקרה שגוגל נתנו, תשחקו עם הימים ותעשו חישובים… בסוף תקלטו את הרעיון. וזה חשוב מאוד שתקלטו ! [et_bloom_inline optin_id=”optin_3″]

Bounce Rate (אחוז נטישה) הוא בהכרח דבר רע?

אם אתם מנעולנים אז לרוב התשובה היא לא. למה? כי אתם רוצים שאנשים יכנסו לאתר וכמה שיותר מהר ימצאו את כפתור החיוג, יקליקו יתקשרו ויצאו מהאתר. אבל אם אתם מעבירים קורסים מקצועיים למנעולנים, אז בהחלט – אתם רוצים אחוז נטישה כמה שיותר נמוך, זמן שהייה גבוה ומעבר בין עמודי האתר עד למצב של רכישת הקורס. נתתי כאן דוגמא למנעולנים, אבל אפשר לזרום עם זה לכל תחום ולנסות להבין. בסופו של דבר השאלה היא – מה המטרה שלכם מהאתר? האם אתם מוכרים מוצר או שירות ששייך לתחום הצריכה המיידית? האם אנשים נתקעים עכשיו מחוץ לדלת וצריכים אתכם? או שאתם מוכרים מוצר יקר שדורש המון זמן קריאה מצד הגולש, המון השוואה ומחקר… אז בהחלט – המטרה שלכם היא לגרום לו להתרשם מהידע שלכם, ולבסוף לפנות אליכם… מה שאומר – לשאוף לאחוז נטישה נמוך. מה המספר הנכון לאחוז נטישה? אין דבר כזה. אם קראתם כמו שצריך את שתי הפסקאות הקודמות אז בטח הבנתם שהמטרה שלכם מהעסק היא זו שקובעת, ולא שום דבר אחר. אין לכם פה תחרות עם עסקים אחרים על Bounce Rate בפני עצמו… זה כמו שבכדורגל כל שחקן ימדוד את עצמו באותו מדד של כולם, כלומר – גם השוער וגם החלוץ ימדדו בהבקעת שערים, לא… כל אחד נמדד במה שנכון לו, ולבסוף מחברים את ההישג הקבוצתי. אז גם כאן – המטרה שלכם היא חינוך הגולשים שלכם? שיכירו את המוצרים? אז כן, אתם ״נלחמים״ מול המתחרים שלכם, הישירים, על אחוז הנטישה.

מעשית, איפה אני רואה את הנתון Bounce Rate ?

גוגל אנליטיקס: bounce rate בגוגל אנליטיקס הכלי העוצמתי של גוגל – Analytics יתן לכם את היכולת לבחון, לנתח ולהבין מה קורה עם האתר שלכם ואיך ניתן לשפר זאת ע״י הסקת מסקנות מתמטיות והגיוניות.

השלב הראשון – תוכן

הגרסאות של אנליטיקס משתנות מדי פעם, אך לרוב המושגים נשארים אותו הדבר. אני ממליץ לכם בקריאת כל מדריך לא משנה איפה ובאיזה שפה – על מנת לחסוך זמן ועצבים, יש לכם תיבת חיפוש באנליטיקס בה אתם יכולים להקליד את המושג ולהגיע אליו במהירות, במקום להתחיל לחפש אותו בפאנל של אנליטיקס. במקרה הראשון, אנחנו נלך לכל הדפים של האתר. לחצו על BEHAVIOR > Site Content > All Pages .. כמו שאתם רואים, אני מעדיף את אנליטיקס באנגלית בזכות כל המדריכים שרצים באינטרנט שרובם באנגלית. אם לא מצאתם את זה בפאנל שלכם בעברית, היעזרו בחיפוש וכתבו ״כל העמודים״ או ״כל הדפים״, או ״תוכן האתר״… וכך תמצאו את זה במהירות. נתוני Bounce Rate בגוגל אנליטיקס הפסים האדומים הם לא מהמקור כמובן, אני פשוט הסתרתי את העמודים. כמו שניתן לראות יש בטבלה הזו מס׳ עמודים מהאתר, וליד העמודים (המכוסים בפס אדום) יש כמה נתונים:
  • Pageviews  – כמות הצפיות בעמוד
  •  Unique Pageviews – כמות ייחודיות לצפיות בעמוד
  • Avg. Time on Page – זמן שהייה ממוצע בעמוד
  • Entrances – כמות הפעמים שגולשים המשיכו לעמודים נוספים דרך העמוד הנוכחי
  • Bounce Rate – חברינו הטוב עליו מדובר כל המאמר הזה, אם לא קלטתם עד עכשיו… תנטשו 🙂
  • Exit % – אחוז היציאה
  • Page Value – אתם יכולים להכניס ערך כספי לכל עמוד
אם תלחצו על התמונה ותגדילו אותה, אתם תראו שיש שני עמודים עם 100% Bounce Rate – קטלני. כ 19 איש צפו בשני העמודים האלה ביחד, הם שהו פחות מדקה וחצי בעמודים האלה, וכמובן לפי אחוז הנטישה שהוא 100%, הם לא המשיכו לאף עמוד אחר. אתם יכולים לראות שבעמוד האחרון בתחתית יש 100% נטישה, לעומת 16.67% אחוזי יציאה. אתם מוזמנים לחזור כמה פסקאות למעלה בשביל להבין את המתמטיקה, אבל אנסה להסביר לכם בקצרה… 100% מהאנשים שהגיעו לעמוד המדובר יצאו ממנו מבלי להמשיך לעמוד אחר באתר. לעומת זאת רק 16.67% אנשים שעבורם היה זה הדף השני או יותר בתהליך הגלישה שלהם באתר, לא נטשו והמשיכו הלאה. כלומר… אם נכנה את העמוד הזה בכינוי ״מפגש פיצה״ .. ואנשים לפני זה גלשו בעמוד אחר באתר בשם ״מפגש פלאפל״ ובתוך העמוד של הפלאפל לחצו על הקישור למפגש הפיצה… רק 16.67% מהם יעצרו כאן וינטשו את האתר, כל שאר 83.33% ימשיכו לעמוד אחר בתוך האתר. מקווה שעכשיו זה ברור לכם יותר. הדוגמא שהבאתי בתמונה היא לא טובה להמחשת חשיבותו של ה Bounce Rate, מכיוון שמדובר בדף נחיתה שמנותק מהאתר, הוא חיצוני וכל מטרתו – איסוף לידים. המסקנות מהדיון עד כה – למצוא עמוד בעל אחוזי נטישה גבוהים. אני אוהב להצליב את זה עם זמן שהייה גבוה + כמות צפיות גבוהות, ואת העמודים האלה לסמן בצד ולחזור אליהם בסוף התהליך שמוצג כאן בהמשך. בסוף התהליך יהיה לנו מושג אילו עמודים הם ״בעיתיים״ וצריך לטפל בהם אם זה ע״י שיפור התוכן, הכמות, התמונות והחוויה.

מקורות הגעה בעלי Bounce Rate גבוה

אם נמשיך עם האתר מהתמונה הקודמת, אני רוצה לעבור ל״מקורות הגעה״ או Sources, על מנת להבין מאיזה מקור הגעה אנשים הכי הרבה נוטשים את האתר. ואז אוכל להסיק, שכנראה התנועה שמגיעה מאותו המקור – היא תנועה לא מספיק איכותית, או שאנשים הגיעו דרך לינק או מודעה לא מדויקת שגרמה להם להגיע למקום שלא אותו חיפשו. גשו באנליטיקס ל ACQUISITION > All Traffic > Source / Medium. גוגל אנליטיקס בעברית? אל דאגה, בצעו חיפוש בשדה למעלה ל״מקורות הגעה״. מקורות הגעה בגוגל אנליטיקס כמו שניתן לראות בטבלה הנ״ל, יש הרבה כוכבי Bounce Rate שמדגדגים ואף מגיעים ל 100%. כאמור, הדוגמא הזו היא דף נחיתה שמטרתו היא אחוז נטישה גבוה לאחר מילוי טופס, ולכן הדוגמא הזו לא פשוטה להסקת מסקנות. באופן כללי, חשוב לי להציג לכם את האיזור שבו אתם יכולים להבין איזה מדיום לא טוב לכם, או לבדוק מה לא טוב בהפניה שלו, אולי הטקסט מביא אנשים לא רלוונטיים שנבהלים ויוצאים? תעשו בדיקה.

דרכים נוספות להבין אחוז נטישה

כמו דפים ומקורות הגעה שכבר ראינו, אתם יכולים לבדוק לפי מילת מפתח (Keywords). לשם כך אפנה אתכם לבצע חיפוש, לשחק ולבדוק את הגוגל אנליטיקס שלכם ולראות מה אתם יכולים להסיק מאחוז הנטישה של אותו הערך. מילת מפתח בעלת אחוז נטישה נמוך + כמות צפיות רבות + זמן שהייה ארוך בעמוד לאותה מילת מפתח, אמור לעודד אתכם לטפח אותה ודומותיה. לעומת זאת מילת מפתח עם אחוז נטישה גבוה, אמור להוביל אתכם להסיק מסקנות שהדף נחיתה של אותה מילת מפתח – לא רלוונטי מספיק ועליכם לשפר אותו בהתאם.

איך לשפר את ה Bounce Rate באתר שלי ?

או, סוף סוף אושרי הגעת לפואנטה שלשמה התכנסנו כאן. כמו בכל מאמר ומדריך באינטרנט ובאתר שלי בפרט, אתם לא תמצאו את נוסחאת הקסם המדויקת לפרויקט שלכם. אתם תמצאו קצה חוט, פירורי לחם שיובילו אתכם למצוא פתרונות באופן עצמאי ויצירתי בהתאם למצבכם. הרי אם כולם יעשו בדיוק את אותו הדבר, התוצאה תהיה שרק בודדים יצליחו…. רגע… זאת המציאות. אוקיי, אני זורק לכם עכשיו טיפים בסיסיים וקצרים, עופו איתם לכיוון המתאים לכם:
  • הוסיפו יותר קישורים במאמרים ובעמודים שלכם, לעמודים אחרים בתוך האתר שלכם – תחשבו להוסיף איזור של ״אם אהבתם את המאמר הזה, בטח תאהבו גם את אלה…״, או בתוך המאמר עצמו תפנו בלינקים למאמרים משלימים. למשל, חלקכם הגעתם למאמר הנוכחי אחרי שנכנסתם ל״מילון המונחים״ והתעניינתם במאמר ״מה זה Bounce Rate״ שהוא מסביר רק בקצרה ובתיאור כללי מה זה, ושם אני מפנה למאמר המלא יותר (הנוכחי) הכולל פתרון עיצות ותמונות. תלמדו מזה.
  • אל תזרקו אנשים ישר לעמודי רכישה – הגולשים שלכם אולי רוצים לקרוא מידע, לראות כמה אתם מבינים בתחום, והאם יש לכם ערך מוסף להציע להם מלבד רכישת המוצר או השירות שלכם. תנו לגולש שלכם מאמרים מקצועיים, או הכניסו מפרט טכני לתוך דף מוצר או וידאו המדריך שימוש… הדברים האלה יגרמו לגולש להשאר בעמוד או לעבור לעמודים אחרים בתוך האתר שלכם.
  • סיידבר עם לינקים מעניינים – הוסיפו לסרגל הצידי באתר שלכם לינקים מעניינים, עם תמונות וכותרות מושכות לחיצה, כך שהגולש יסיים לקרוא את המאמר הנוכחי וירצה להמשיך לגלוש באתר.
  • שפר את התוכן שלך – צרו תוכן ארוך מעמיק ומהנה. לא כל תוכן אמנם אמור לכלול 1,500 מילים, אבל ככל שיהיה מידע מרתק יותר, רלוונטי ומושך, כך הגולש ירצה להשאר באתר שלכם.
ובכן, כל אתר הוא עולם ומלואו. היצירה שלכם, הפרויקט והבייבי שאתם מטפחים או רוצים כ״כ לקדם… דורש את תשומת הלב, האהבה והניתוח האנליטי של מוחכם הקודח. תשקיעו פעם בשבוע, שעה, זמן לשבת ולהתייחד עם גוגל אנליטיקס ועם נתוני האתר שלכם. תעברו על הדפים, תראו מה אפשר לשפר. אין לספק שתמצאו דברים חשובים. ואל תשכחו, לא כל דבר צריך לכלול פעולות מרחיקי לכת וקיצוניות כמו שינוי עיצוב טוטאלי לאתר. גם שיפורים קטנים, כל שבוע… יכולים להביא אתכם בסופו של דבר לשיפור גדול. לכו על מטרה מוחשית.. כמות גולשים, אחוז נטישה מסוים.. והציבו את היעד בסוף הרבעון הבא. תמדדו, ותפיקו לקחים, ותשתפרו כל הזמן. וכן, אם התכוונתם לשאול, אז כמובן ש Bounce Rate משפיע על הקידום האורגני של אתרכם. זה אחד מתתי הסעיפים החשובים ביותר בתחום, כמו עוד אלפי סעיפים אחרים אם לא יותר :). תתחילו מזה, ותתקדמו. מה שיפה באחוז נטישה, שהוא יתן לכם את תמונת המצב של אתרכם, מנקודת מבטו של הגולש. בהצלחה ! ממתין לכם בתגובות.

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אותך...

שיווק פשוט

שיווק פשוט ואיכותי

   זמן קריאה 8 דקות במאמר הקצר שלפניכם נסקור 2 דברים (+ בסוף המאמר מחכה לכם מתנה ממני): מה גרם לעולם השיווק להפוך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Scroll to Top

קבל טיפים
שרק עסקים חכמים מקבלים

טיפים מנצחים לשיווק עסקים בדיגיטל, ליצירת זרם לקוחות יציב ואיכותי!