8 סיבות לעשות אאוטסורסינג (מיקור-חוץ)

איך עושים אאוטסורסינג

אתם בד״כ משאירים טיפ במסעדה? אז שיתוף המאמר הזה הוא כמו טיפ… שתפו!

   זמן קריאה 2 דקות

אאוטסורסינג (מיקור-חוץ) היא דרך, תהליך, להוציא לגורם שלישי או לחברות חיצוניות עבודות ומשימות.

הסיבות הכלליות לביצוע מיקור-חוץ: כוח עבודה זול, מפנה זמן לשאר החברה להתעסק בדברים חשובים יותר, מוריד עומס ולחץ, נותן תוספת כוח מבלי לשכור עובדים בתלוש שכר חודשי עם שלל העלויות המתלוות לכך.

ישנן חברות שלוקחות את האאוטוסורס שלב אחד קדימה ואף מקימות משרד במדינת היעד, כשמדובר במיקור-חוץ-חוץ שלוקח את העבודה למדינה זרה מהמדינה בה יושבת החברה.

הפעולה להוציא משימות לצד שלישי לא שמורה רק לחברות. גם יחידים (בהם אני), פרילנסרים, מוציאים עבודות החוצה כשהצינור מוצף בעבודה וחייבים להרים את הראש מעל המים, או כשרוצים לסגור יותר עסקאות ולא מוכנים לשכור עובד קבוע.

כמו לכל דבר, גם למיקור חוץ יש יתרונות וחסרונות. אנחנו נסקור כאן את היתרונות, או בעצם – את הסיבות העיקריות לעשות אאוטסורסינג:

  1. כוח עבודה זול – זו הסיבה העיקרית שחברות בוחרות לבצע מיקור-חוץ. ברגע שמוצאים חברה/פרילנס איכותי מחו״ל, מדובר בעובד בעל איכויות, שמוכן לעשות הכל בשביל לשמור על הקשר הארוך טווח הפוטנציאלי אתכם, ולכן הוא יתן עבודה מצוינת בעבור שכר זול לפעמים בחצי מהתשלום אותו דורש פרילנס מקומי.
  2. התמקדות בדברים החשובים – תזרים מזומנים, פגישות, צמיחה … אלו דברים שכל עסק לוקח בחשבון, מקטן ועד גדול. לכן, לעתים משתלם להוציא עבודה החוצה על מנת להתפנות למשימות אחרות או אפילו לימודים והתמקצעות.
  3. ידע חדש – הרבה פעמים למדתי דברים חדשים דרך הפרילנסרים אליהם הוצאתי עבודות. יש לי שיטה למצוא פרילנסרים איכותיים, ובסוף הכתבה הזו תוכלו למצוא קישור לספר 100% חינם שכתבתי בנושא אאוטסורסינג לחו״ל. אותם חבר׳ה לימדו אותי דברים חדשים ומדהימים בעיקר בתחום התכנות, דברים שלא ידעתי לפני כן.
  4. מהירות – ישנם פרילנסרים בחו״ל שעובדים כמו פנתרים. הם קופצים על המציאה ונותנים עבודה מטורפת. מעבר לכך, תחשבו על זה שייתכן ואתם עדיין מפקחים על העבודה ואף מחלקים אותה ביניכם לבין הפרילנס, מה שיכול לקצר תהליכים ולהקדים את תאריך היעד שהלקוח ואתם סיכמתם ביניכם.
  5. מקורות מוגבלים – לעתים תתקלו במצב בו יש גישה למערכות מסוימות רק ממדינה ספציפית, למשל ארה״ב. ולכן שכירת פרילנס מארה״ב יוכל לגשת לאותה המערכת ולהשתמש בה עבורכם.
  6. פיתוח כישורי ניהול – יצא לא מעט שניהלתי צוותים של 7-8 פרילנסרים בפרויקט, ואיחדתי אותם תוך שימוש במערכות שונות לעבודה משותפת מרחוק (Remote – Work).
  7. כניסה לשווקים חדשים – לפעמים שוכרים שירותי אאוטסורסינג על מנת להכנס לשוק זר לחברה. למשל – פיתוח קורס ייחודי עבור מתכנתים בהודו. צריך להבין את קהל היעד, התרבות, המצב הפיננסי ועוד.
  8. יכולות חדשות – ייתכן ואתם מתכנתים ללא כישורי עיצוב? לשכור מעצבת כעובדת קבועה עלול להיות יקר, ולכן אאוטסורסינג למעצבת בחו״ל יכול להוות פתרון מצוין.

לסיכום, חברות/יחידים בוחרים באאוטסורסינג כל יום. הסיבות? יכולות להיות שונות ומגוונות, ו 8 הסיבות שציינתי הן רק חלק מהאפשרויות. אני חושב שכל אחד יכול למצוא יתרונות בשימוש במיקור-חוץ, במיוחד ב״מיקור חוץ-חוץ ישראל״. אני לא נגד חלילה להשאיר כספים בתוך המדינה שלנו, לתת עבודה לישראלים… אבל יש מציאות שלעתים מחייבת אותך להתפתח בזכות היכולת לשכור אנשים איכותיים בעלות נמוכה משמעותית.

אני שמח לבשר לכם שכתבתי ספר בעל 40 עמודים, שמסביר איך עושים אאוטסורסינג, איך מוצאים פרילנסרים טובים מחו״ל, איך להזהר ממלכודות ונפילות עם פרילנסרים ״חאפרים״ שעולים 5$ לעיצוב לוגו ומשאירים אתכם עם בור גדול מול הלקוח שלכם.

אתם מוזמנים להכנס לדף הבא ולהוריד את הספר 100% בחינם, איך עושים אאוטסורסינג, הספר המקיף ביותר שנכתב על הנושא בעברית.

 

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אותך...

שיווק פשוט

שיווק פשוט ואיכותי

   זמן קריאה 8 דקותבמאמר הקצר שלפניכם נסקור 2 דברים (+ בסוף המאמר מחכה לכם מתנה ממני): מה גרם לעולם השיווק להפוך למסובך

2 מחשבות על “8 סיבות לעשות אאוטסורסינג (מיקור-חוץ)”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Scroll to Top

קבל טיפים
שרק עסקים חכמים מקבלים

טיפים מנצחים לשיווק עסקים בדיגיטל, ליצירת זרם לקוחות יציב ואיכותי!